Manier van werken

Als uw kind de leeftijd heeft bereikt van 4 jaar, dan kan uw zoon of dochter worden opgeroepen voor zwemles. De eerste les mag u erbij blijven zitten en ziet u hoe alle kinderen hun eerste zwemles ervaren. De maximale groepsgrootte is 8 kinderen en de lessen zijn 1x per week en duren 45 minuten. Aangezien de kinderen niet kunnen staan in het zwembad zullen de lessen (in het begin) grotendeels met hulpmiddelen zijn. Dit voor de veiligheid van uw kind.
Het doel is om de kinderen zoveel mogelijk bij elkaar te houden. Maar op een gegeven moment kan het zijn dat er één sneller gaat dan een ander. In overleg met de ouders wordt dit besproken en gekeken naar een passend groepje.

Wij werken met 5 niveaus.
In niveau 1 gaan we de kinderen laten wennen aan het water en het zwembad, maar de focus ligt vooral op het leren drijven en vertrouwd zijn in het water. In niveau 5 kunnen kinderen al zelfstandig zwemmen en komen aan het eind van dit niveau in aanmerking voor het wenzwemmen. Dit wenzwemmen is een verplicht onderdeel voordat ze in aanmerking komen voor het proefzwemmen. Op uitnodiging wordt uw zoon of dochter verwacht in het afzwembad. Daar worden alle oefeningen gedaan die ook tijdens de andere zwemles worden gedaan. In de weken die daarop volgen, wordt dan gekeken of hij/zij in aanmerking kan komen voor het proefzwemmen. De week na het proefzwemmen zal het afzwemmen plaats vinden.

Over ons

Bij Zwemschool Atlantic staat veiligheid hoog in het vaandel. We werken met kleine groepen met veel aandacht voor het kind.

Bij ons kunt u o.a. ook aquasporten en snorkelen. Voor zwangeren is er een speciale aquasportles en we bieden ook lessen (survival en zwemvaardigheid) voor na het zwem-ABC.

Erkendleerbedrijf SBB

sbb beeldmerk fc

Onze locatie's